Memorialul Balcescu

Memorialul Nicolae Balcescu, este un complex muzeal unde vizitatorii se întorc în timp pentru a “retrăi” clipe frumoase alături de unul dintre reprezentanţii de marcă ai generaţiei paşoptiste: Nicolae Bălcescu. În cele 11 încăperi ale conacului sunt organizate două expoziţii, una dedicată familiei – înaintaşi şi urmaşi – şi alta dedicată lui Nicolae Bălcescu. În afară de conacul construit în stil brâncovenesc cu influenţe gotice şi renaşcentiste, vizitatorii mai pot vedea biserica de lemn din Gâltofani, monument istoric strămutat aici în 1974, două expoziţii de artă contemporană – lucrări executate în cadrul taberelor de pictură organizate aici – şi parcul conacului.
Oaspeţii noştri pot participa la ateliere cultural-pedagogice, activităţi în cadrul cărora îmbinăm teoria cu practica.

Vedeti activitatile care se pot desfasura la Memorialul Balcescu

Impresii | Memorialul Bălcescu

  • Picătura de istorie care este Memorialul Nicolae Bălcescu întregeşte divinitatea sufletului românesc

  • Acest muzeu este o felie de trecut cu puternic iz istoric şi patriotic...vizitarea lui a fost o întoarcere în timp.

  • Familial şi totuşi atât de nou, vechi şi totuşi atât de viu, locul închide în sine atâtea speranţe, deopotrivă ale fiecăruia şi ale tuturor.

  • Vizita în acest loc plin de istorie, ne atrage, ne incită, ne provoacă într-o frumoasă aventură de evaluare a istoriei sub o lupă atentă, competentă şi de o reală apreciere a evenimentelor care au pus în valoare personalităţile din România.

  • Nu este un muzeu ci o casă minunat păstrată în care te aştepţi ca boierii să se întoarcă dintr-un moment în altul din plimbările lor.

  • Dacă nu eşti poet aici poţi crea, dacă nu eşti pictor aici poţi picta, dacă nu eşti istoric aici poţi scrie, dacă nu eşti filosof aici poţi medita, dacă nu eşti muzician aici poţi compune, dacă eşti om (român) aici trebuie să vii!

  • Pe Nicolae Bălcescu trebuie să-l punem la icoana sufletului românesc, să-l apărăm de praful vremurilor pentru a nu se aşeza nimic rău peste ceea ce a realizat în slujba poporului român.

MUZEUL ESTE ÎNCHIS PENTRU RENOVARE!

În perioada lucrărilor de restaurare-reabilitare și punere în valoare, Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” suspendă toate activitățile cu publicul. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Muzeul Memorial "Nicolae Balcescu" este situat in Valea Bălcească - Comuna Nicolae Bălcescu, Judeţul Vâlcea.

Acces din localitatea Milcoiu pe E81 spre vest, apoi 5 km către localitatea Nicolae Bălcescu.